суббота, 26 сентября 2015 г.

Євроклуб Дніпродзержинської гімназії № 39 святкує День європейських мов

24 вересня 2015 р. у рамках святкування Дня європейських мов для гімназійної громади 5-7 класів була проведена багатомовна інтелектуально-розважальна гра-квест «Зійди на мовний Олімп», мета якої – розширити кругозір учнів про красу, неповторність, роль української, англійської та німецької літературних мов, популяризувати вивчення іноземних мов. 

     



Квест був організований координатором євроклубу «Європейська єдність» Наталією Пономарьовою та вчителем англійської мови Інною Левченко.
Напередодні кожна команда підготувала назву і девіз. Всі з нетерпінням чекали початку гри. Захід проходив під гаслом «Розуміючи інших та усвідомлюючи свою унікальну відмінність, ми всі посміхаємося однією мовою». 
«Гра наша незвичайна, зветься квест! З англійської це «пошук» означає. Наш квест – це пошук істини, що мова – скарб, який в житті допомагає!» - такими віршами організатори розпочали гру. 
Щоб дістатися вершини Мовного Олімпу, учасникам треба було стартувати від його підніжжя, а потім за своїм маршрутом подолати труднощі на зупинках: взяти участь у мовних експрес-уроках, скласти карту Європи із пазлів, розв’язати мовні кросворди, робити пантоміми, вітатися по-європейські, знайти прапори європейських країн, відгадати мелодію пісні, знайти малюнок за прислів’ям тощо. Кооринатори зупинок, які були одягнуті у блакитні футболки, надіслані напередодні свята Представництвом Європейського Союзу в Україні, фіксували бали команд у маршрутні листи. Пройшовши всі перешкоди, учасники гри дісталися Мовного Олімпу, на якому «запалили» олімпійський вогонь, і повернулися з ним до підніжжя, де на них чекали вболівальники. 
Всі команди успішно пройшли етапи гри. Найкраще освоїли мовне різноманіття та виконали завдання багатомовного квесту такі команди: «Невгамовна шестірка» (7-А), «Українці»(7-Б), «Дивослово»(6-А), «Надія»(6-Б). 
Гімназисти були задоволені і дуже веселі. Кожна з команд отримала подарунки від Представництва Європейського Союзу в Україні. Особлива подяка координаторам зупинок – активістам євроклубу «Європейська єдність».

Хочемо нагадати, що Європейський день мов започаткований Радою Європи за підтримки Європейського Союзу у 2001 році з метою надихнути європейців вивчати мови протягом всього життя, адже їх знання розширюють людські можливості та сприяють порозумінню між культурами.






Наталія Пономарьова, координатор євроклубу «Європейська єдність»