вторник, 2 января 2018 г.

ЦІКАВІ ІНВЕНТИ 6-В КЛАСУ: НЕЗАБУТНЯ ПОДОРОЖ ДО КИЄВА























Ми, учні 6-В класу Кам`янської гімназії № 39, дуже любимо подорожувати. За час навчання в гімназії ми вже побували в усіх цікавих місцях Кам`янського та області. І, звичайно ж, мріяли відвідати славетне та найстаріше місто, місто – герой, столицю України – Київ. 
І ось нарешті настав довгоочікуваний день, коли ми сіли в потяг «Дніпро-Київ». Ніч проминула непомітно – ми в Києві!!! Нас зустрів величезний вокзал. 

Після оглядової автобусної екскурсії Києвом і відвідування Флорівського жіночого монастиря й найстарішої аптеки-музею Києва, ми вирушили в бік Національного музею «Україна в роки Другої світової війни». З перших хвилин перебування на території музею нас вразила велич монументу Батьківщина-мати, скульптурні композиції «Форсування Дніпра», «Передача зброї» та чаша «Вогонь слави». 

Експозиція музею розкрила перед нами всю історію Другої світової війни, історію перемоги нашого народу в боротьбі з нацистськими загарбниками. З цікавістю розглядали ми фото, документи та інші музейні реліквії, розміщені в 16 залах загальною площею 5 тис. кв. метрів, що налічують понад 15 тисяч музейних експонатів. Важко передати епоху того часу і все, що пережили люди … Також ми відвідали виставку бойової техніки та озброєння, яка розташована на відкритих майданчиках. Вона містить зразки військової техніки періоду війни та післявоєнних років. 

На уроках історії ми вже дізналися багато цікавого про Києво-Печерську Лавру. Які відчуття радості й одухотворення відчули всі, коли побачили цю православну святиню! Багато білокамених церков з золотими куполами розташувалося серед купи дерев на лівому березі Дніпра. Справжні ченці в чорному одязі, багато прихожан, дзвони і служба Божа у храмі причарували наші душі. Ми побували у верхніх печерах, де покояться останки видатних людей. Поклонилися нетлінним мощам Нестора-літописця, відомого іконописця часів Київської Русі Алімпія, відомого лікаря Агапіта, мощам богатиря Іллі Муромця й інших святих, які поховані у печерах. Атмосфера у цьому місці надзвичайна. Тут відволікаєшся від буденних проблем та знаходиш духовну гармонію. 

Цікаво пройшла екскурсія центром Києва. Ми відвідали Майдан Незалежності, Софійську площу, Михайлівський Золотоверхий собор, побували на вулиці Інститутській, де знаходиться алея Небесної Сотні, та пройшли вулицею М. Грушевського, де відбувалися криваві протистояння під час Революції Гідності. 
Ця подорож залишила приємний, незабутній слід у наших серцях, подарувала такі яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам’яті й пронесуться нами через усе життя. 
Ми вдячні нашім батькам, класному керівнику Пономарьовій Наталії Вячеславівні, нашій найкращій випускниці гімназії, а нині студентці Київського національного університету ім. Т. Шевченка Анастасії Плохій за організацію екскурсії. Окрему велику подяку хочемо висловити членам батьківського комітету класу: Мартиненко Олександрі Олегівні, а також Капінус Тетяні Станіславівні та Гевко Діані Василівні, які супроводжував нас та організували й провели цю незабутню подорож до Києва.