вторник, 2 января 2018 г.

УЧАСТЬ В УКРАЇНСЬКІЙ АКАДЕМІЇ ЛІДЕРСТВА ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ

4- 5 листопада у м. Києві відбулася ІІ заключна сесія Української Академії Лідерства для вчителів Liberal Arts на тему "Знання. Мислення. Цінність" у рамках Програми Liberal Arts. Програма про те, як вчителю бути відважним, і як виховати відважного учня. 


Програма Liberal Arts - це дуже цікава інтелектуальна платформа для зустрічей, діалогу й співпраці вчителів.Завдання програми - сформувати вчителів-лідерів, долучитися до реформи системи освіти знизу, поширити модель навчання впродовж життя в Україні, запропонувати комплекс гуманістичних поглядів, які мають слугувати інноваційним підходам у прийнятті рішень. 
Головне, чому нас учили: вчитель повинен мати відвагу йти своїм шляхом, бути сміливим, ніколи не зупинятися й бути воїном. Особливо ці якості потрібні у наш непростий час. Як сказав ще у ХІХ столітті Отто фон Бісмарк "Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі та парафіяльні священики" . 
Дійсно, найважливіший вплив на формування особистості завжди здійснював і здійснює вчитель.Учитель сам повинен бути економістом - тоді його учні здатні будуть підняти економіку і своєї сім'ї, і своєї держави. Учитель сам повинен бути політиком - тоді його учні не стануть ігнорувати вибори, а їх політичний вибір не буде залежати від реклами або кілограма гречки. Учитель сам повинен бути генералом - і тоді його учні будуть готові встати на захист своєї Вітчизни. Але всі ці речі можливі тільки за умови глибоких переконань самого вчителя. Саме вчитель творить майбутнє держави.
   Новий досвід, нові знання, а головне - нові знайомства з прогресивними вчителями
надихнули мене на реалізацію творчих планів із моїми учнями.ця Програма унікальна для педагогів, яка змінює нас самих. Вона додає натхнення і розуміння глянути на навчальний процес по-новому. Від переконань учителя, його принциповості та мужності значною мірою залежить світогляд і рівень моральності молодого покоління. Спасибі організаторам, спонсорам, спікерам та всім, хто її створив! А ще більша честь бути частиною спільноти відповідального вчительства.