воскресенье, 23 августа 2020 г.

ВИХОВНА ГОДИНА В РЕЖИМІ ОНЛАЙН

     16 квітня 2020 р. для учнів 8-Б класу відбулася виховна година «Дистанційне навчання: час для саморозвитку і добрих справ». Зустріч з гімназистами проводилася за допомогою сучасних засобів комунікацій – платформи Zoom. 

  У результаті жвавого обговорення гімназисти відзначили, що є певні переваги дистанційної форми навчання: безпека здоров’я, гнучкий графік виконання завдань та проведення занять у відеоформатах.

   На онлайн-зустріч з учнями 8-Б класу були запрошені фахівці гімназії. Заступник директора з навчально-виховної роботи, експерт з питань медіаграмотності та медіаосвіти Вікторія Михайлівна Гурська розповіла гімназистам про дотримання правил безпечного користування Інтернетом. Вона пропонувала ознайомитися восьмикласникам з презентацією «10 золотих правил безпеки в Інтернеті для дітей».
Медична сестра Наталія Михайлівна Малишко розповіла про небезпеку коронавірусної інфекції COVID-19, запобіжні правила, яких потрібно дотримуватися під час карантину.
   Практичний психолог гімназії Раїса Федорівна Курниш у своєму виступі акцентувала увагу гімназистів на тому, що карантин – найкращий час для самовдосконалення й самовиховання.
Психолог гімназії провела вправи "Долонька" й "Щоденник добрих справ". «Будь-яка справа починається з першого кроку. Нехай час перебування на карантині надихає вас, шановні учні, робити так, щоб іншим було приємно. Роблячи добро людям, робиш добро собі! Творіть добро, навіть якщо цього ніхто не оцінить! Повірте в себе!» - наголосила Раїса Федорівна.
Класний керівник Наталія Вячеславівна Пономарьова пропонувала своїм учням ознайомитися з елементами тайм-менеджменту, або мистецтвом керування часом. Вона звернула увагу на те, що дистанційне навчання під час карантину можна використати не тільки для захисту здоров'я, а ще й для тренування навичків планування справ. Учителька надала поради, як вчитися за комп'ютером та не зіпсувати зір.
Онлайн-зустріч з учнями 8-Б класу відбулася в приємній і доброзичливій атмосфері. Учні й вчителі побажали один одному здоров'я й швидкого повернення до звичного способу життя.